Voordat ik begin wil ik eerst graag zeggen dat dit niet de enige manier is die juist is, dit is enkel de weg die ik heb besloten in te gaan.

Het begon allemaal met het kopen van een gebruikte spiegelreflex camera, dit was in mijn geval een Canon 50D. Deze kwam toen met de standaard kit lens welke ik al snel heb vervangen voor een Sigma 17/70mm f/2.8-f/4.0 en een Canon 50mm f/1.8 (plastic fantastic). Dit was een goed begin maar voor horloge fotografie had ik nog wel wat hulpmiddelen nodig. Het volgende bijna noodzakelijke item is een statief, ik heb hier gekozen voor een Manfrotto statief met een kop die 3 kanten op kon bewegen. Op deze manier kon ik met zekerheid zeggen dat mijn camera op een stabiele ondergrond gemonteerd zat.

Nadat ik hiervoor had gezorgd ben ik op zoek gegaan naar een flitser, ik kwam hierbij uit op een gebruikte Sigma EF-610 met een draadloze trigger en ontvanger zodat ik de mogelijkheid had om mijn flitser los van mijn camera te kunnen plaatsen waar ik wil. Als toevoeging heb ik ook een draadloze zenden en ontvanger gekocht om mijn camera te bedienen. Dit om trillen van de camera te voorkomen bij het bedienen.

Dit was alles wat ik nodig had; iedereen moet een set als deze bij elkaar kunnen verzamelen voor ongeveer €550,-. Met deze producten ben je in staat prachtige foto’s van je horloge collectie te kunnen maken en te starten met horloge fotografie.

Later heb ik zelf mijn camera ge-upgrade voor een Canon 7D en mijn flitser aangevuld met een Elinchrom D-Lite RX-One studio flitser en softbox kit. Ook mijn 50mm lens heb ik moeten vervangen omdat mijn oude helaas was overleden, ik ben overgestapt op de Canon 50mm f/1.8 USM welke in mijn optiek ook een stuk fijner werkt.