Macro fotografie voor horloges kan gebruikt worden om specifieke onderdelen van je horloge te fotograferen. Zoals te zien is op de uitgelichte afbeelding heb ik gebruik gemaakt van macro fotografie om de wijzerplaat van mijn Omega Seamaster Professional 200M (pre-bond) uit te lichten.

Het meest belangrijke wat je nodig hebt voor macro fotografie is een macro lens of macro ringen die passen op jouw camera en lenzen. Met behulp van deze lens of ringen kan je een foto maken van een onderdeel van jou horloge van een korte afstand zonder dat deze onscherp wordt.

Nadat je hebt gezorgd voor de juiste spullen is het belangrijk dat je het horloge heel goed schoonmaakt, op een macro foto zal je namelijk elk kleine stofdeeltje terugzien op je foto.

 

Zorg er vervolgens voor dat je lens op manual focus staat inplaats van automatic focus. Focus manueel op het punt in jouw foto dat je het meest belangrijk vind en wil uitlichten. Voordat je begint te schieten vergeet niet om je diafragma op f/16 tot f/22 te zetten. Je wilt namelijk geen onscherpe delen in je foto.

Als laatste; belichting van je horloge is erg belangrijk. Ik zelf maak meestal gebruik van een flitser maar je kan ook gebruik maken van ander kunstmatig licht. Probeer verschillende dingen uit en probeer erachter te komen welke methode jou het meeste past.

 

Na deze stappen ben je klaar voor macro/ horloge fotografie.